Berlin våren 2018

Konstresa till Berlin 22-26 april 2018

Dag 1, söndag 22 april
Vi lämnar Båstad busstorg kl 8:15 och kör via Öresundsbron till färjan i Gedser som tar oss till Rostock. Överfarten tar knappt två timmar och sedan är det bara 23 mil kvar till Tysklands huvudstad. Vi checkar in på Abba Berlin Hotel, som ligger bra vid gamla västcentrum. Här äter vi gemensam middag på hotellet innan vi somnar gott!

Dag 2, måndag 23 april
Efter en härlig frukost är det dags för stadsrundtur. Berlin är en stor stad, även till ytan, så det är perfekt att se sevärdheterna från bussen och få lite överblick. Vi äter lunch tillsammans på en anrik ”Berliner Kneipe” innan färden går vidare till Berlinische Galerie där vi får se konst från Berlin under åren 1880-1980. På eftermiddagen går bussen tillbaka till hotellet för alla som vill och sedan är kvällen fri för egna upplevelser

Dag 3, tisdag 24 april
Idag ska vi utforska Museum ön! Vi kör dit efter frukost och sedan spenderas dagen efter eget tycke i området. Här finns mycket värt att se; gamla och nya museet (där det finns mycket konst; här finns också Nefertiti), Pergamonmuseet, Bodemuseum, Gamla Nationalgalleriet, DDR-museum – det är bara att välja. En titt i den vackra Domen kan också rekommenderas! Om man inte vill spendera hela tiden på museum finns paradgatan Unter den Linden med sina vackra byggnader och Alexanderplats som lockar med butiker och gallerior. Fram på eftermiddagen går bussen tillbaka till hotellet. Ikväll äter vi gemensam middag på en restaurang med speciellt läge och atmosfär!
För alla som vill fortsätter kvällen med en storslagen föreställning på Friedrichstadt Palast. Berlin är känt för sina variétéer och det här är en föreställning att njuta av! Akrobatik, sång och dans blandas med 500 kostymer designade av Jean Paul Gaultier. Biljett bokas vid anmälan av resan och biljettpriset 685 kr tillkommer. Betalas i samband med anmälan.

Dag 4, onsdag 25 april
Ännu en härlig dag! Vi åker till Hamburger Bahnhof som är ett museum för samtidskonst. Det ligger i en byggnad som tidigare var slutstation för järnvägen mellan Hamburg och Berlin och även här finns mycket att se. På eftermiddagen åker vi till området norr om trendiga Hackescher Markt. Här finns flera ledande Konstgallerier att besöka – BBK kommer att tillhandahålla en adresslista med gallerier värda att besöka. Några kan också nås från hotellet vid annat tillfälle under resan.Vi hoppas även få möjlighet att besöka någon skandinavisk konstnärsateljé i Berlin, men det är inte fastställt då programmet skrivs.
Kvällen är fri för egna äventyr men för alla som vill ordnar vi en trevlig middag! Kostnad för denna tillkommer och den bokas och betalas på bussen.

Dag 5, torsdag 26 april
Vid 11-tiden har vi checkat ut och lämnar Berlin. Via nordtyska låglandet kommer vi till Rostock där det blir ett stopp för inköp innan vi tar färjan till Danmark. Vi räknar med att vara åter i Båstad ca kl 21, efter fem roliga och innehållsrika dagar!

Pris: 5 990 kr per person

I resan igår:
Bussresa, resemoms, reseledare, boende i dubbelrum med frukost, middag dag 1, stadsrundtur, lunch dag 2, inträde Berlinische Gallerie, middag dag 3, inträde Hamburger Bahnhof, besök på gallerier dag 4.
För enkelrum tillkommer 1520 kr.

Anmälan till Anders Andreasson, BBK per mail anders.andreas01@gmail.com eller tel 0708-66 42 39. Samtidigt sätts 500 kr i anmälningsavgift in och ev 685 kr för biljett till Friedrichstadtpalast in på VisioNis bankgiro 5590-5079. Resterande belopp sätts in på samma konto senast den 8 mars. Var god ange namn, BBK och Berlin vid inbetalningen!
Vi reserverar oss för ändringar i program och pris som beror på händelser utanför vår kontroll.

Välkomna!

Anders Andreasson & Jonas Belfrage, Båstad Bjäre Konstförening BBK

Arrangemang
Åsa & Anders Öman, VisioNi

PS. När du bokat dig, kom ihåg reseskyddsförsäkring, inkl avbeställningsskydd!

 

 

Comments are closed.